Полезни съвети

Ламиниран паркет

Ламинираните паркети  са покрити с найлонова обвиквка, която предпазва ламинирания паркет.

1. Съхранявайте на сухо мястои в хоризонтално положение , проникнала вода и влага в пакетите с ламиниран паркет  води до раздуване на сглобката , а негативния резултат ще забележите при монтажа. Не само съхранението, но и монтирането на ламинирания паркет  се извършва в сухи и изолирани от влага помещения

2. Преди монтажа на ламинирания паркет  пода трябва да бъде почистен от камъчета,песъчинки или полепнала замазка и шпакловка.

3. Важно условие за  качествения монтаж на ламинирания паркет , а  и за по голямата дълготрайност е качеството на замазката. В указанията за монтаж производителя е посочил 2-3мм/лин.м. неравности на пода.Полагането на два или повече слоя подложка не решава проблема с големите неравности по пода ,напротив !

4. Ако на пода има балатум или мокет препоръчително е да бъдат махнати , в случай че са залепени и при разлепването се отлепват със замазката могат да останат и ламинирания паркет   да се нареди върху тях, допълнително се преценява каква подложка да се използва в този случай!

5. При монтажа оставяйте  10-12 мм разстояние между пода и стените ,при големи площи е желателно прекъсване на ламинирания паркет, в инструкциите за монтаж производителя е указал какви са допустимите разстояния.

6. Разминавайте отделните ламели на разстояние 30 -40% от дължината на един ламел

7. В коридори ,кухни или помещение където се забърсва с влажен парцал  по често е препоръчително сглобката да се обработи със click guard или лепило,освен в случаите,когато сглобката е обработена с парафин.

8. Почиствайте паркета с добре изцеден ,влажен парцал,но в никакъв случай с мокър.

9. Изпозвайте само препарати предназначени за ламинат.

10. Петана по ламинирания под може да отстраните използвайки кореселин и никога не търкайте с абразив или тел.

11. Краката на мебелите е желатално да бъдат с меки подложки ,така предотвратявате надраскване на пода.

12. Ползвайте изтривалка за обувки ,това ще намали възможноста за внасяне ма мръсотия и дребни камъчета с които бихте надраскали ламинираното покритие колкото и висок клас да е то!

 Естествен паркет

Поддържайте паркета като го почиствате от дребни песъчинки, които биха надраскали лаковото покритие, след почистване с прахосмукачка забърсвайте с  добре изцедена влажна кърпа, използвайте препарат за паркет. Ако върху паркета  се  разлее течност  необходимо е да се попие веднага.

Ако в стая с подова настилка паркет отглеждате цветя, обърнете внимание саксиите да бъдат поставени в подходящ съд

Powered by: OpenCart and Iteasy
София производство монтаж Кухни Мебели Паркети, Индивидуален проект © 2023